Etiopien ligger inte i Afrika

Det här med att Etiopien ligger i Afrika måste vara en lögn som hela världen utom jag har gått på. Det är ju så fruktansvärt kallt. Om ni trodde att regnperiod betyder något tropiskt med varma, fuktiga nätter kan jag ge er en ny sinnebild: november i Uppsala. Utan värme i husen, utan varmvatten i kranen, utan tröst i form av julpynt. Bara kallt och regnigt, regnigt och kallt och ständigt isbitar till händer.

Så jag går och lägger mig i min kalla säng under täcken och filtar, lite halvbitter över att värmen verkar så vansinnigt långt bort, längtandes till myggnät och annat som hör det riktiga Afrika till. Men när jag då hör hyenorna yla någonstans utanför fönstret drar jag en kapitulationens suck. Det här är nog Afrika ändå.

En tanke på “Etiopien ligger inte i Afrika

  1. Hej Elin
    Jag följer din blogg noggrannt, även om jag sällan kommenterar. Det känns bra att få ta del av en annan verklighet än min egen. Just nu verkar vi ha varmare i Luleå än i Addis. Intressant!
    Jag tänker och tänker på om jag ska hänga med EFS Luleå till Tanzania nästa jul. Fast jag är en liten fegis… Måste nog prata lite med din mamma nån dag och höra om hon tror att jag klarar av det.

    Tack för att du delar med dig till oss här hemma. Lycka till med jobb och vardag, inklusive fästman och grannar =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s