Biblioteksskryt

Att få lite distans från vardagen i Sverige skapar vissa, inombords något tumultartade, tillfällen då man inser att det där man växte upp i var ju total briljans. Skollunch till exempel, hur många barn i världen får salladsbuffé och fisk som pricken över den skattefinansierade utbildningen? Skolbussar, elevråd och gymnasieval på samma tema. Eller vad sägs om frälsarkrans vid badplatsen och dagstidning som kommer nästan direkt till huset? Men dagens upptäckt slår nästan allt; Bibliotek! Att vem som helst får låna böcker. Utan avgift! Eller gå in och läsa tidningar. Utan avgift! Det är ju till och med som ett internetcafé, förutom att det är tyst och behagligt samt att det alltid finns en informationsexpert i närheten som hjälper en att bli ännu mer informerad.

Insikter som dessa är esse i rockärmen när man vill impa på etiopier. Kan ni tänka er, när jag var liten fick jag ett busskort i början på varje termin. Och vet du vad, i Sverige finns skattefinansierade bibliotek där man med ett lånekort kan gå in och låna hem böcker.

Skojar du? Amazing!

En tanke på “Biblioteksskryt

  1. Jaaa! Underbart med lite PR ändå från Etiopien! Önskar att alla svenskar som inte har upptäckt denna vardagslyx än, skulle göra det! Så: gå till ditt närmsta bibliotek och utnyttja dina rättigheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s