Vardag, välkommen åter

Efter månader av flyttkartonger och resväskor, tillfälligt boende och en ständig känsla av att vara på väg har vi nu fått landa. Väskorna som packades i vårt etiopiska hem får nu öppnas och sprida en doft av berbere i hela lägenheten – vår tvåa, vårt hem. Tariku och jag reflekterar en del över skillnaden, hur behagligt det är att bo när vi inte behöver oroa oss för kylan, vattentillgången eller elektriciteten. Lika härligt är det inte att sakna så det gör ont och tårarna sprutar, men jag lever ett självvalt dubbelliv.

Det är frukostfil och cykellås, regn som smattrar mot fönsterrutan (inte plåttaket), svenska för invandrare och växande mage. Vardagen vi för ett halvår sedan tog sikte mot är nu här, vilken otrolig tacksamhet. Igår körde vi med lånad bil till Jävre där jag predikade i Kustkyrkan och efter gudstjänstens slut var luften klar som den bara blir i september. Idag befinner sig solen bakom regntyngda moln men det går fortfarande lätt att andas. Disken får vänta en liten stund till, för här får vi nog stanna ett tag.

2 tankar om “Vardag, välkommen åter

  1. Grattis till att äntligen ha landat i ert nya bo! Njut nu av tillvaron, snart blir den totalt upp-och-ner-igen! Det som snart ska ske är ju bland det största man kan vara med om i livet: att bli förälder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s