Om att flytta

Vi börjar bli lite rastlösa och stirriga, Tariku och jag, och våra pinaler ligger nedkastade i väskor, i prydliga högar och i det som blivit ge bort-rummet. Om tio dagar går nämligen ett plan till Sverige och det som gör denna resa speciell är att vi inte har någon returbiljett. Om tio dagar flyttar vi från Etiopien.

Vår plan var att stanna här, riktigt hur länge visste vi inte. Men under några veckor i februari och mars förändrades det mesta. Tariku sa upp sig från sitt jobb på WSG och vi var inte längre två, utan tre. Det och ungefär tusen andra aspekter gjorde att planen att bo i Etiopien på obestämd tid inte var lika hållbar och att den där flytten till Sverige ”någon gång i framtiden” istället kom väldigt nära.

Och kul känns det – för oss båda. Fantastiskt att få börja ett nytt äventyr, i Piteå, med den andra delen av familjen, svenskastudier och så den där tredje minipersonen som vi är extremt peppade på att få träffa.

12 tankar om “Om att flytta

  1. Spelar ingen roll hur många gånger jag tänker på det – jag blir lika glad varje gång. Vi ska bo i samma land igen!!! HURRA!!!

  2. Här kommer ett officiellt GRATTIS och VÄLKOMMEN!!!! Kan bara stämma in i Lovisas pepp, tanken att vi snart är nära igen är helt FANTASTISK!!!!! Snart snart mycket snart ses vi!

  3. Hej Elin, livet förändras hela tiden – och för Er förhoppningsvis till det bättre. Min dotter kommer från Addis, min länk till hennes gamla värld har gått först genom Erika och Josse och sen genom Dina blogginlägg. För mig är det en förlust att inte längre ha någon på plats som verifierar/bekräftar att jag har gjort rätt med att adoptera min lilla prinsessa. Samtidigt om jag inte är så självisk så förstår jag att Du/Ni får det bättre här i Sverige. Samtidigt som Ditt kall var det som tog Dig till Etiopien första gången.
    Jag vet, tack vare de tidigare kommentarerna att Ni kommer att få det fantastiskt här i Sverige.

  4. Och nu börjar jag gråta. Av glädje. Gillar att det är officiellt nu och gillar att det bara är TIO SMÅ DAGAR KVAR! Hoppas vi kan ses snart när ni väl är här. VÄLKOMNA! och KRAAAM!

  5. Välkommen Till Sverige hela ”familjen” Elin o Tariku .Spännande resa och ett nytt missionsfält. Va roligt för Alla Risbergs i Båsmark att få hem er.
    Hälsn fr Elisabeth o Sven-Olov

  6. Jag får ta och väga upp hurra ropen lite. Eller i alla fall halva. Ett stor HURRA för lillpysen som är på väg! Men, ett stort icke-hurra för att ni flyttar! Men, det blir till det bästa och det har vi redan gått igenom, men ändå. Ni kommer att fattas oss! Men, vi ses i kväll och det är värt ett HURRA!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s