LCHF, härliga pastarecept, rätt kost för att matcha träningen, så går du ner i vikt på kortast möjliga tid. En av de största skillnaderna mellan Sverige och Etiopien måste vara synen på mat. I ena landet är maten nyckeln till framgång, skönhet och hälsa, i andra landet är maten mat. Därför blir det ofta lite förvånande när jag surfar runt på svenskspråkiga sidor och Maten ständigt är närvarande. Ni som känner mig vet att jag knappast letar upp LCHF-bloggar, men ändå kommer de liksom till mig. Och säkert har det med tillgång att göra, men jag vill drista mig till att säga att det också är synen på livet som spelar in. Här är mat bara mat och äter man mycket får man en större mage, äter man mindre eller har andra gener är man kanske smalare. Oavsett vad har man vilka kläder man vill, utan att försöka dölja några valkar – och man fortsätter att äta.
Och oavsett vad skillnaden beror på är det rätt skönt att äta samma mat varje dag.
Vilken tur då att maten ni intar varje dag är så god! Tack för inbjudan förresten, väldigt hedrande! Kram
Haha, kontraster: Blir lite smått stressad om vi äter lax två veckor i rad. Och då menar jag en dag per vecka. Nu blir det mycket fil & flingor, mackor och te, dock. Saknar du inte det, te och mackor? Fil och flingor? Det skulle jag nog sakna mest. Fast nu slår det mig att ni förmodligen äter det hos er också. Haha.
Du anar inte hur mycket jag saknar mackor! Riktiga mackor med bregott och ost, inte med avokado. Mackor är nog min enda svaghet.
Känner med dig, sistah! Jag ska tänka på dig nästa gång jag äter macka med bregott och ost. Om några timmar, typ.
Så sant så det du skriver. Jag jobbar med hälsoundersökningar här i Västerbotten och då pratar vi bl a om maten, vad som är bra, dåligt mm. Ibland blir jag så less över vad som ofta pratas om i fikarummet: den o den maträtten den ena finare än den andra. Det har verkligen blivit ett frosseri av det i västvärlden. Samtidigt som vi ska vara smala! Det går inte ihop på något vis.
PS: Det ser väldigt gott ut maten på bilden.