Maten

LCHF, härliga pastarecept, rätt kost för att matcha träningen, så går du ner i vikt på kortast möjliga tid. En av de största skillnaderna mellan Sverige och Etiopien måste vara synen på mat. I ena landet är maten nyckeln till framgång, skönhet och hälsa, i andra landet är maten mat. Därför blir det ofta lite förvånande när jag surfar runt på svenskspråkiga sidor och Maten ständigt är närvarande. Ni som känner mig vet att jag knappast letar upp LCHF-bloggar, men ändå kommer de liksom till mig. Och säkert har det med tillgång att göra, men jag vill drista mig till att säga att det också är synen på livet som spelar in. Här är mat bara mat och äter man mycket får man en större mage, äter man mindre eller har andra gener är man kanske smalare. Oavsett vad har man vilka kläder man vill, utan att försöka dölja några valkar – och man fortsätter att äta.

Och oavsett vad skillnaden beror på är det rätt skönt att äta samma mat varje dag.

maten

5 tankar om “Maten

  1. Haha, kontraster: Blir lite smått stressad om vi äter lax två veckor i rad. Och då menar jag en dag per vecka. Nu blir det mycket fil & flingor, mackor och te, dock. Saknar du inte det, te och mackor? Fil och flingor? Det skulle jag nog sakna mest. Fast nu slår det mig att ni förmodligen äter det hos er också. Haha.

  2. Så sant så det du skriver. Jag jobbar med hälsoundersökningar här i Västerbotten och då pratar vi bl a om maten, vad som är bra, dåligt mm. Ibland blir jag så less över vad som ofta pratas om i fikarummet: den o den maträtten den ena finare än den andra. Det har verkligen blivit ett frosseri av det i västvärlden. Samtidigt som vi ska vara smala! Det går inte ihop på något vis.
    PS: Det ser väldigt gott ut maten på bilden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s