Försök till kulturanpassning

Det har känts ovanligt lugnt inför Sverigeresan, ingen hyperventilering så långt ögat når och för att testa mitt lugn inför världsdelsbytet gick jag självsäkert in på Aftonbladets hemsida. Det skulle jag aldrig ha gjort, då ungefär 99% av rubrikerna fick mig att rynka på ögonbrynen och tänka att sådär kan man ju inte skriva! Och inte sådär. Och absolut inte sådär! Säga vad man vill om Etiopien, men landet verkar vara världsmästare i svensk kultur-avgiftning. För även om jag under åren i Sverige hade mina principer kunde jag i alla fall beskåda löpsedlar om kändisar, viktnedgång, sex eller ”de rikaste i din kommun” utan att utbrista i ett upprört MÄH! 

Lite nedstämd över att jag lurats av övertron på min egen kulturförändringsförmåga bestämde jag min för att sänka ribban lite och besöka lokaltidningens hemsida istället. Känslorna tog plötsligt en annan vändning då jag läste om vägbyggnationer på E4:an. Vackra ord som säkerheten prio, Arbetsmiljöverket, hänsyn, annonsering och förhoppningsvis ska vi vara klara en vecka tidigare än beräknat är ljuv musik för det avgiftade örat (särskilt när man bor i en stad vars största väg varit avspärrad i några månader för ombyggnation, med resultat att kafét med den godaste glassen tvingats stänga då ingen kund kan ta sig dit). Så gick AB-chocken över, men övertygelsen om att jag kommer vara totalt kompatibel med Sverige fick sig ännu en törn.

En vecka kvar, hej och hå.

En tanke på “Försök till kulturanpassning

  1. Öööh… aftonbladet kan inte jag heller titta på utan att kräkas. Jag läser den aldrig. Men det finns bra grejer i sverige också, till exempel människorna ;). Vi ses i sommar! JIPPIIIIEEEE!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s