Hur man tar över ett land

Teddy Afro är en artist vars popularitet nästan överträffar injerans. Och inte nog med det, han har också hjärna nog för att anställa landets smartaste marknadsförare som kan det här med att anpassa en reklamkampanj till omgivningen. De senaste veckorna har hela stans restauranger och bussar och ja, det mesta, tapetserats med affischen som utlovar att det nya albumet snart kommer. Hur? Genom att ge bort affischerna. Klart alla taxichaufförer och kaféägare vill ha Teddy på fönsterrutan eller på väggen – väldigt få säger nej, även om de ger albumet gratisreklam. I kombination med gigantiska reklamskyltar gjorde detta att hela stan fick reda på nyheten på nolltid. Spänningen är olidlig.

Så smäller det och albumet släpps. Litar man på att affischerna själva ska göra jobbet? Nej, nu säljs skivan överallt på gatorna. Och när man tror att Teddy Afro med vänner gjort den bästa albumkampanjen i östra Afrikas historia kommer ett sms i mobilen. Från självaste Teddy Afro!

Teddy Afro’s ringtone is here. Send T to 8080 to get it now!

Höjden av smarthet. Nu återstår förutom nervositet över hur sjukt sönderspelad musiken kommer bli bara förundran över hur snyggt och enkelt ett album kan erövra ett helt land på en vecka.

2 tankar om “Hur man tar över ett land

  1. Pingback: Hur man tar över ett land, del 2 | አዲስ ተስፋ :: Nytt hopp

  2. Pingback: Hur man tar över ett land, del 3 | አዲስ ተስፋ :: Nytt hopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s