Jag som trodde det var över

November 2011: Du byter plats på vokalerna. Vill du att jag ska kalla dig för Turika? frågade jag Tariku som för längelängesedan myntade mitt andra namn, Illen. No no no, var svaret och snabbt som ljuset lärde han sig att uttala mitt namn så som det alltid var tänkt; Elin. Därefter följde en mindre revolution och helt plötsligt kallades jag vid mitt rätta namn nästan överallt.

April 2012: Nuförtiden är jag ju den enda på WSG som kallar dig för Illen, sa en vän som vi kan kalla Erikan. Jag drog en lättnades suck vid denna insikt, att namnförbistringseran är över och att jag nu kan hitta tillbaka till mitt rätta jag igen. Frid och fröjd och allmän lycka. Så stod jag avslappnat bredvid Erikan när hon skulle köpa mjölk, så avslappnat att jag trumpetade med en ihoprullad affisch. What’s your name? frågade Erikans mjölkförsäljare. Elin, svarade jag.

Illen, bekräftade han.

3 tankar om “Jag som trodde det var över

 1. En påskdagsmorgon-hälsning till Elin (Illen), Tariku, WSG-HCE och alla blogg-läsare:
  Vi har blå himmel, sol och underbart skarföre för morgonpromenaden upp på Högberget!
  GLAD PÅSK – LIVET VANN, DESS NAMN ÄR JESUS!
  Kramar från Ingrid och Staffan i Blåsmark

 2. Elin
  Susena Shiferaw med man bjöd mig på frukost den 10 mars på WSGs gästhem. Du och Tariku kom förbi och vi bytte några ord. Jag såg direkt att det var en romans på gång och sa det till Sosena. Hon förnekade, men jag sa att säg till när det blir bröllop så kommer jag. Läser nu 2 april om förlovning. När skedde det?
  GLAD PÅSK, Gerry från Vebomark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s