Officiellt och inofficiellt

En etiopier flyttar till de Förenta Staterna i väst och enligt all sannolikhetslära befinner sig denna person på någon hamburgerkedja och vänder hamburgare. På Facebook kommuniceras dock något annat, nämligen vräkiga bilar, gigantiska tv-apparater, guld och gröna skogar. För självklart har även denna emigration resulterat i rikedom och lycka.

En svensk flyttar till världsdelen i syd, åtminstone för några månader, och mest troligt är syftet att ”hjälpa till”, jobba gratis. Men eftersom volontärarbetet är begränsat gällande både ansvar och tid måste ju också fritiden fyllas med något vilket ofta blir fina caféer, poolbesök och allmänt finliv. Av någon anledning är det ändå arbetstiden med dess ädla syften som visas för allmänheten. Det är jobbigt, skitigt men å så fantastiskt att få krama smutsiga barn. Att sitta på fräscha restauranger rimmar nämligen inte så bra med den allmänna uppfattningen om volontärarbete i Afrika.

Låt mig illustrera denna allmänt vedertagna sanning. Lyckad volontär år 2008:

Mindre lyckad volontär år 2012:

3 tankar om “Officiellt och inofficiellt

    • Haha! Ville väl leka förlovad eller nåt, det var nog bara en hittad silverring som råkade hamna på vänster ringfinger… Men bra ögon där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s