Då Malawi fick nog

Madonna ville bygga skolor i Malawi, Malawi fick nog. Det finns en massa godhjärtade människor världen över, kända som okända, och av någon anledning finns det hemskt många som resonerar utifrån ickelogiken medkänsla = mandat. Förstå mig rätt, att gråta med dem som gråter är beundransvärt, att faktiskt vilja göra någonting gott för andra människor likaså. Men bara för att jag gillar att ta skogspromenader behöver det inte betyda att jag vet hur skogen ska skötas. Jag kan hata depressioner men ändå inte ha en susning om hur depressioner ska behandlas. Du eller jag eller Madonna kan gråta floder över outbildade flickor i Malawi, men fortfarande vara lika ovetandes inför vilka behov som är störst eller vilken lösning som egentligen är bäst för det lokala sammanhanget. Lindiwe Chide, talesperson för Malawis utbildningsdepartement kommenterade saken:

Hon har inget mandat att bestämma var en skola ska byggas eftersom hon inte känner till våra behov eller var vi vill ha nya skolor. Hon borde först ha rådfrågat oss och ansökt om tillstånd innan hon satte igång.

Ett-noll till Malawi, eftersom eftertänksamhet alltid belönas.

2 tankar om “Då Malawi fick nog

  1. Haha, FAIL på Madonna. Sjuuukt bra att Malawi har självförtroende, självrespekt, möjlighet och mod nog att säga såhär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s