Arbetet

Att jag fram tills idag undanhållit er min arbetsuppgift här beror mest på att jag försöker vara försiktig med att dela sköra spädbarnsvisioner. Men nu, efter möten, planering och mycket bön är situationen dock annorlunda och det känns som att det inte finns någon återvändo, eftersom det inte är läge att kasta in handduken när matchen precis har börjat.

WSG driver ett hem som kallas Debora. Där bor nio tjejer som har en sak gemensam; de har alla levt i det mörkaste av mörker, fram till i maj arbetade de som prostituterade här i Addis Abeba. På Debora ska jag undervisa om grunderna i kristen tro och annan bra-att-ha-kunskap som kroppsuppfattning, pengahantering, relationer och kommunikation. En alphakurs med extra allt, med Josse och Erikas arbete på Rest center som en strålande fyr till förebild.

Tjejerna har tagits ut ur prostitutionen, nu måste också prostitutionen tas ut ur dem. Så nu är jag mer än någonsin tidigare tacksam över att Gud inte ger uppgift efter styrka utan styrka efter uppgift.

Ni som ber, be gärna. Nu kör vi!

4 tankar om “Arbetet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s