Åtta kilo!!!

Vissa märkligheter kan till och med jag rycka på axlarna åt, eller åtminstone förstå. Men att vi slänger 8 kg kläder per person och år är bara absurt och sjukt. Åtta kilo. Kläder. Nu vet jag inte hur det är med er, men vi som har internettillgång brukar inte direkt gå klädda i trasor. Jag vet liksom inte vart jag ska ta vägen, det här har så många dimensioner. Trender och modebranschen som proppar oss fulla med lögner om att vi måste ha linnen med olika längd varje säsong (magtröja, lite längre, ännu lite längre, kortare igen, magtröja igen och så vidare). Och vi har fortfarande bara en planet att röra oss med. Enligt WWF säljs det varje år 12 miljoner jeans i Sverige och till varje par används 6 000 liter vatten, 0,5 kg kemikalier och 130 olika sorters bekämpningsmedel. Och när kids har sytt grejerna blir det inte direkt fräschare.

Visst kan vi komma överens om att inte slänga våra kläder? Om vi verkligen måste göra oss av med dem, ger vi dem till second hand istället så kan de göra nytta på någon annan och dra in lite pengar på samma gång.

Dåligt samvete som drivkraft är aldrig någon hit, men lite perspektiv kan vi väl åtminstone sträva efter? Kanske kan några glada Ugandaungar hjälpa oss med det.

En tanke på “Åtta kilo!!!

  1. Pingback: Överlevaren | አዲስ ተስፋ :: Nytt hopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s