Berörd

Vi sitter tätt tätt i den skraltiga bussen och en yngre kvinna tar ett tag om min arm för att dra mig ännu närmare henne. Efter en liten stund säger hon hej och hur mår du men det viktigaste är på något sätt redan sagt. Etiopierna är bra på mycket och en viss egenskap kan få halvstela svenskar att bli lite förvirrade och säga: ”You know, in Sweden we don’t touch eachother”. Det kramas och pussas och hålls i hand – om det verkar som att det inte finns några gränser är det bara för att gränserna är någon annanstans. För vem skulle få för sig att det handlar om homosexualitet när två män håller varandra i handen och vem skulle tro att min kollega och jag inte kan ha ett seriöst samtal när han håller armen om min axel? I och för sig kan det tyckas lite märkligt att man fram till för något år sedan aldrig såg par hålla om varandra på stan, men samtidigt var det ju också ganska logiskt. De hade väl redan fått sin beröringsdos någon annanstans.

(Det du AC.)

4 tankar om “Berörd

  1. haha, jag fick dissen igår av svenskhetens stelhet, min hand på armen när vi pratade uppskattades inte alls utan blev till en obekväm stämning. kom och ta lite i mig elin! 🙂

    och ha fantastiska dagar tills du åker på sommarlov i sverige.

  2. Har äntligen hittat till din blogg, vet att du har sagt nåt om den men jag har helt glömt bort det!! Skäms över att inte ha läst hittills, det är såååå himla bra att hädanefter kunna gå in och dela dina tankar! Saknar dig här i Sverige även om vi inte ses så ofta. Är glad att du verkar trivas som fisken i vattnet och vet att Gud bär dig där nere!

    Bamsekram (+ ännu mer beröring) /Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s