Tjejerna

Klart att man tvingas möta många problem och otaliga utmaningar. Klart att det är svårt att se brännskadade, barn och gamla på gatan. Klart att känslor av vanmakt infinner sig varje dag.

Men när man ser tjej efter tjej luta sig mot en vägg och man inte längre kan intala sig att hon väntar på en kompis, då är det som om ett lock läggs på och kväver all glädje som tidigare fanns där. De verkar aldrig ta slut, flickorna som säljer sina kroppar. Den verkar aldrig ta slut, ångestkänslan över att det finns en efterfrågan. Prostitutionshelvetet har spritt sig till nya gator och nya tider, solen behöver inte ens ha gått ner för att de första förhandlingssamtalen mellan kvinnan och mannen kan skådas. Men det verkar som att mörkret finns där ändå.

3 tankar om “Tjejerna

  1. Materiell och emotionell fattigdom är grunden för utbudet och efterfrågan.

    Vi känner alla till eländet, men du står mitt i och konfronteras med det.

    Förstår att det känns tungt; du är i alla fall där, kan kanske tänka på Paulus ord om Onesimus. Det kan göra skillnad för en olycklig människa.

  2. Hej på dig Elin!

    Hittade din blogg när jag googlade lite inför min egen praktik i Addis Ababa och WSG. Helt fantastiskt att följa dig och din upplevelse av Addis. Kan tänka mig att det är många funderingar och mycket ilska som kan väckas inom en när man möter det hemska, insikten av hur orättvis världen är. Men jag tycker att du gör en enorm insats genom att bara åka dit och väcka dessa frågor, att lyfta de till ytan. Fortsätt att dela med dig Elin! Må Gud vara med dig på denna vandring. Jag ber för dig och det du gör. Önskar dig all lycka och vi hörs mer via mail. Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s