Namnet

Vad heter du? frågar de. Svaret blir alltid en sanning med modifikation, för Elin har jag inte hetat sen februari.

Det var en gång en kurs i Uganda, och det var där det hela började när en viss etiopier trodde att mitt förnamn är Illen. Och sen startade en våg av namnförbistring som aldrig går att stoppa. ”I will never forget your name, Illen” försäkrar han mig och rättar andra som minsann totalt har missförstått allt och kallar mig för Helen. ”Illen heter hon ju!” En annan på organisationen gjorde analysen att alla svenska namn är nästan likadana. Emma, Emelie, Erika, Illen. Och allt kulminerade på mitt fina tack för att du var med i Chencha-certifikat där det stod med amarinja-fideler: ILEN.

Men så blir jag optimistisk och tänker att om Etiopien kan hålla sig okoloniserat borde etiopierna visst kunna uttala mitt namn. Jag heter Elin, säger jag och senare under kvällen säger min kompis Yonathan:

”I really like you name. Alien.”

9 tankar om “Namnet

 1. Inte visste vi detta när vi gav Dig det korta och ”lätt att säga”-namnet Elin! Är det långt e-ljud som blir omöjligt?
  Kul läsa Dina blogginlägg!
  Vi vill också hälsa till alla Dina fina vänner som skriver och visar Dig omtanke! Gud välsigne Er!

 2. finns ju mkt att hämta här. inte minst den ytterligare förvirringen av att närbesläktade namnet ellen (ripley) ju är huvudperson i just ”alien”.

  fortsättning följer?

 3. Tuova, Tuviii, Too….. Jag känner till fenomenet.
  Härligt irriterande att Klara alltid är så lätt att komma ihåg. Snart är vi hos dig…får se hur etioperna lyckas med Tove.

  Kram

 4. Ja, jag kan bara hålla med alla andra som skrivit. Ett skratt bubblar upp efter ditt inlägg! Jag undrar också hur det låter i deras öron när vi självsäkert tänker att vi har lärt oss deras namn, och till och med börjar ”tala deras språk”. Jag hoppas att vi orsakar många härliga skratt! Man får ju ha lite självdistans och inte ta livet för seriöst alla gånger. Kära Ilen, fortsätt förgyll våra dagar! Kärlek 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s