Vid vägkanten

På trottoarerna, vid vägarna – det är där det händer. Musikspelande vågar som man får väga sig på för några cent, män som hänger och kvinnor som säljer grönsaker som staplats i fina små pyramider. Gatukillar som käkar sockerrör, gatukillar som sover bland getter, gatukillar som bara sitter. Små familjer, en mamma som lagar mat över en liten eld. Personer utan ben, utan armar. Bölder, sår och bandage. Man sover, äter och uträttar sina behov, pratar med varandra eller med den vita som går förbi. Allt du kan tänkas behöva ligger på asfalten; underkläder, kurslitteratur, näsdukar, souvenirer, sängkläder och skor. Men om du inte vill köpa något kan du bara fortsätta gå längs gatorna där allting händer. (Se bara till att du inte går in i en åsna.)

8 tankar om “Vid vägkanten

 1. Käraste Elin! Ditt liv är just nu ett sagolikt äventyr, kanske också ett asjobbigt äventyr. För visst är livet i Sverige mer bekvämt många gånger, men långt ifrån ett äventyr. Nästa helg är det Följ mig i Uppsala. Be för oss!

 2. underbart. just det där kastar mig tillbaka till indien, om så bara för en kort stund. där handlar det dock oftast om kossor istället för åsnor. same same ändå.

 3. om sverige skulle lämna konceptet med ett halvårs vinter (känns väääldigt nitti) så kanske vi får se sånt gatuliv här med. fast gärna med gatubarn som inte saknar mat, hem och kärlek.

 4. Hej bästa bästa du! Vad underbart att du har det bra! Du saknas här!
  Sitter just på jb och plöjer lite välfärdslitteratur, hade hellre varit under afrikas sol och fått mig lite bränna. Kanske får gå till messob någon dag och låtsas,

  Ta hand om dig och fortsätt blogga!
  KRAM

 5. Igår blev min vän biten av en hund och fick åka in till sjukan för att kolla upp om han hade fått stelkramp. Känns inte det lite exotiskt?
  (Exakt! Sverige är inte så pjåkigt ändå, här händer en massa!)

 6. elin min vän!
  Nu har även jag hittat hit till din blogg. Vad bra att du skriver, så att man får hänga med lite. Vi firade Linn igår och du saknades kring bordet.
  Men jag gläds med dig att du verkar ha det så bra!!

  …tänkte att jag skulle bidra med ett youtube-skratt när jag kommenterar.
  Här är mitt första tips: http://www.youtube.com/watch?v=oSQNry_U7oA
  Ett danssteg att träna in till sommarens norrlandsturné.

  Lots of love!!
  >J

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s